dimarts, 5 de juliol del 2011

CAMINS DE SALUT. VOLUM 3: DEL CAP DE SANT SEBASTIÀ A TAMARIU (COSTA BRAVA CENTRAL)

Per  Núria Membrives, Gabriel Mercadal i Núria Torrelles

Descripció de l’itinerari principal
Itinerari lineal pel camí de ronda des del cap de Sant Sebastià (Llafranc) fins a Tamariu, un petit tram del sender del Mediterrani (el gran recorregut 92 “GR-92”) que ens permet visitar una de les àrees litorals més verges del centre de la Costa Brava. Durant el recorregut podem observar penya-segats litorals, trescar entre pinedes, banyar-nos en platges d’aigua transparent, reconèixer modelats geològics marins, visitar monuments arqueològics i, naturalment, recollir plantes medicinals.

Iniciem el recorregut a l’aparcament de l’hotel del far de Sant Sebastià. Visitem el conjunt monumental i ens enganxem al camí de ronda cap a Tamariu. Passegem per pinedes de pi blanc i estepars fins arribar a l’àrea agrícola del mas Verd. Vora els camps, emprenem el camí cap a la cala Pedrosa, on podem gaudir de la tranquil•litat d’una petita platja rocallosa amagada enmig de grans espadats. Seguim altre cop pel camí de ronda, per pinedes i penya-segats litorals de gran bellesa, amb vegetació de roquissars litorals i garrigues de coscoll, fins arribar a la petita platja de Tamariu.

Mots clau
Plantes medicinals, mapa de vegetació, itineraris ecoturístics, Tamariu, Costa Brava. 

Citació bibliogràfica
MEMBRIVES, N.; MERCADAL, G. & TORRELLES, N. 2011. Del cap de Sant Sebastià a Tamariu (Costa Brava central). Camins de Salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines. vol.3. Dipsalut. Girona. 91 pp. 


On podeu obtenir aquesta col·lecció
Al Jardí botànic Marimurtra de Blanes i a les principals llibreries de la demarcació de Girona i de Barcelona.