dimarts, 5 de juliol del 2011

CAMINS DE SALUT. ITINERARIS PER CONEIXER LES PLANTES MEDICINALS DE LES COMARQUES GIRONINES


Per Núria Torrelles, Núria Membrives i Gabriel Mercadal

Camins de salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines és un conjunt de cinc títols destinats al foment d’activitats saludables basades en la botànica.

Aquesta obra, patrocinada i editada per Dipsalut (Diputació de Girona), ha estat preparada per un equip del Jardí Botànic Marimurtra, de la Fundació Carl Faust, i experts contactats expressament per a aquest projecte. En són autors Núria Membrives, Gabriel Mercadal i Núria Torrelles amb l’assessorament dels doctors Josep Antoni Rosselló i Joan Simon i sota la coordinació del doctor Josep Maria Camarasa. 

A més de nombroses fotografies els quaderns, dissenyats per Tangram Estudi Gràfic, contenen il·lustracions originals de Pere Vilaldama i mapes de vegetació, amb l'itinerari assenyalat, de Gabriel Mercadal.

El primer quadern, l'introductori, explica breument els aspectes essencials per poder emprar correctament els 5 quaderns restants (itineraris). D'altra banda, també indica diversos aspectes tècnics bàsics per facilitar la recol.leció, la utilització i l'estudi del medi natural en cada camí de salut.

Aquest primer volum està compost pels capítols següents:
1. Les plantes medicinals i la salut
2. La vegetació a les comarques gironines
3. Itineraris de salut
4. Consells de comportament i de relació amb la natura
5. Tipus de preparacions

Mots clau
Plantes medicinals, guia de natura, itineraris ecoturístics, demarcació de Girona

Citació bibliogràfica
TORRELLES, N.; MEMBRIVES, N. & MERCADAL, G. 2011. Camins de Salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines. vol. Introductori. Dipsalut. Girona. 93 pp. 


On podeu obtenir aquesta col.lecció
Al Jardí botànic Marimurtra de Blanes i a les principals llibreries de la demarcació de Girona i de Barcelona.